Zuzanna gaat auditie doen

Please follow and like us:
Via de nieuwsbrief van de Stichting Down Syndroom las ik over een dansauditie bij een dansgezelschap waar ook mensen met een beperking mee dansen. Ik dacht direct aan onze dochter Zuzanna. Zuzanna danst al vanaf haar 6de bij de dansschool Blomdance in Maarn. Altijd tussen kinderen zonder een beperking. Dit doet ze al vele jaren en met name na een dansvoorstelling van de dansschool krijgen we leuke reacties van ouders die het geweldig vinden dat Suzanne mee doet tussen al die meiden.
Zuzanna heeft echt plezier aan het dansen en ook thuis mag ze graag dansen. Daarom hebben we contact gezocht met Joop van Misiconi Dance Company. Joop reageerde direct enthousiast over de aanmelding. Omdat Zuzanna 13 jaar oud is, was de auditie niet direct op deze leeftijd gericht. Maar we waren welkom. Dus vrijdag 9 juni was het zover. Zuzanna was de eerste auditant die arriveerde. Zuzanna vond het wel erg spannend, maar al snel kwam ze los en ging naar de kleedkamer om zich om te kleden. Omdat de sfeer ontspannend en uitnodigend was, was Zuzanna direct op haar gemak gesteld. Omdat het niet wenselijk was dat ouders bij de auditie aanwezig waren, namen we afscheid van Zuzanna, die dat helemaal niet erg vond.
Na 2 1/2 uur kwamen we weer terug en vonden iedereen rond de eettafel te lunchen. De sfeer was erg gezellig en gemoedelijk. We hebben vervolgens nog uitgebreid met Joop gesproken die ons een zeer positieve feedback over onze dochter gaf. Helaas is de afstand tussen Maarn en Rotterdam net iets te ver om haar wekelijks voor dansles op de zaterdagen te brengen. Maar we hopen dat Joop en haar gezelschap de komende jaren zeer succesvol mogen zijn, zodat wanneer Zuzanna 18 jaar is, bij haar verder kan dansen als professioneel danser. Want we zien zelf dat jongeren zoals Zuzanna zeer veel plezier hebben in het dansen dat ze de passen leren en dat ze tezamen met  andere jongeren en jong volwassenen uitstekend kunnen optreden. We juichen het initiatief van Joop en haar gezelschap Misiconi Dance Company toe en wensen haar en haar dansers heel veel succes en hopen dat onze dochter Zuzanna over een aantal jaren bij hun aan kan sluiten.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *