De Keerkring op bezoek

Please follow and like us:

Op de warme, zomerse donderdag kwamen een aantal leerlingen van de Keerkring school uit Zoetermeer op bezoek bij Misiconi. Dit is onderdeel van hun Prokkelweek. Een week waarin ze kunnen rond neuzen in de mogelijkheden voor eventuele stages of werk plekken. Voor Eva was het helemaal gezellig, want zij zit zelf op de Keerkring en liep haar stage bij Misiconi. Nu heeft ze haar stage afgerond en is Eva officieel een danser bij Misiconi. Zo kon ze haar dans ervaring laten zien aan haar vrienden en ze een handje helpen.

We begonnen de dag met een kop thee, waarna we snel aan de slag gingen met de ochtendles. Een twee uur durende dansles is niet niks, maar wat een energie vloog er door de studio. We bewogen met verschillende lichaamsdelen, door de ruimte en met elkaar. Soms vaste oefeningen die de leerlingen moesten onthouden, maar ook improvisatie, waarbij de creativiteit werd aangewakkerd. Van isolaties tot bounces en plie’s, alles kwam aan bod. Vooral de bounce oefeningen vielen bij de dansers in de smaak. Via al die oefeningen werken we naar een eind combinatie toe. We danste vandaag op de prachtige jazz stem van Nina Simone met het nummer Mosquito Tweeter. Met wat dynamische, muzikale jazz moves probeerde we een denkbeeldige mug te vangen. Wat zag dit er spetterend uit!

Voor sommige was dit de eerste dansles ooit. Toch durfde iedereen op het einde van de les een solo te dansen. Indrukwekkende bewegingen kwamen tot stand. Het Misiconi team zag zeker nieuw talent voor toekomstige stages! Een van de leerlingen vertelde dat hij de droom had om danser te worden. Dan is hij zeker bij Misiconi aan het juiste adres.

Met nieuwe moves, rode wangen en een grote glimlach vertrok de groep weer terug naar school. Bedankt voor jullie inzet en hopelijk tot in de toekomst!

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *