SIDE KICK EVENT

Please follow and like us:

18 juni organiseerde Misiconi DC het SIDE KICK event. Een heerlijke ochtend met verse appeltaart, koffie en thee. Het SIDE KICK EVENT is een bijeenkomst waar discussiëren en dromen centraal staat. Daarnaast was het een mooie gelegenheid om de Unload to Upload cursisten een podium te bieden na 12 weken van hard studeren.

Tijdens de bijeenkomst hebben we het gehad over verschillende vormen en projecten van inclusiedans. Daarbij was het belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan en de praktijk ervaring met elkaar te delen. Mensen kwamen via dit event ook in gesprek met elkaar voor eventuele toekomstige samenwerkingen. Er werd goed genetwerkt! 

        

We hebben in het totaal 5 sprekers gehad die allemaal over hun eigen bevindingen en ervaringen vertelde.

  • Anouk Heuzen vertelde over PUUR dans: Een dansschool gevestigd in Wijchen die streetdance lessen geeft voor mensen met een beperking. Naast regulieren danslessen in Wijchen bieden ze ook lessen op andere locaties. Ook doen ze mee met projecten waarbij inclusie centraal staat. 
  • Hannah Zwaans vertelde over haar afstudeer onderzoek. Ze heeft onderzoek gedaan naar de Nederlandse gebarentaal en hoe deze ondersteunend kan werken bij de zeggingskracht van dans.
  • Margriet Pols vertelde over haar liefde voor volksdans. Dit inspireerde haar om volksdans inclusiever te maken. Ze heeft zich voor nu gefocust op de Horlepiep. Ze is hard op weg om de Horelepiep inclusief †e benaderen en uit te voeren. Margriet Pols, Een inclusieve Horlepiep
  • Rita Rehorst vertelde over haar project met Holland Dance. In samenwerking zijn er Dansenlessen opgezet voor ouderen met een meervoudige verstandelijke beperking. Daarnaast werkt ze met vluchtelingen en hun taalverwerving. 

Het is voor misiconi DC erg belangrijk dat we kennis blijven delen en deuren blijven openen voor nieuwe mogelijkheden. Immers heeft inclusidans nog een lange weg te gaan voordat het helemaal geaccepteerd is. Hieronder in het filmpje zie je een kleine impressie van de ochtend. 

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *