Welkom

Misiconi Dance Company is een professioneel inclusie dansgezelschap gevestigd in Rotterdam. Inclusiedans is een dansvorm waar dansers met en zonder een beperking samen dansen. De combinatie van dansers van allerlei kunnen, ieder met eigen fysieke en mentale kwaliteiten, leidt tot bijzondere resultaten. Wij geloven dat inclusief werken nieuwe creatieve en artistieke mogelijkheden schept. Iedereen is anders en dit gegeven gebruiken wij om onze diversiteit en verscheidenheid te vieren.
Een dansgezelschap met ongelijkheid als grootste troef!

Bij Misiconi wordt een groot beroep gedaan op de creativiteit en oplossingsgerichtheid van dansers, docenten en choreografen. Wij werken vanuit de capaciteiten en krachten van het individu. Zowel de dansers met als de dansers zonder beperking leren op een andere manier met hun lichaam omgaan en gaan ook een dialoog met elkaar aan. Vaste patronen en werkwijzen worden doorbroken. Dit geldt ook voor het publiek. Inclusiedans dwingt de toeschouwer tot een andere kijk op dans en het lichaam in beweging. Het resultaat is een extra gelaagdheid in de dans en een bijzondere toegevoegde dimensie. Dit inspireert en verrijkt.

“Inclusiedans zoekt naar nieuwe vormen, bewegingen die men nog niet kent.”, Rosanne Geerdes in ‘Hoe stimuleert inclusiedans het creatief vermogen?’


Joop Oonk
  is artistiek leider en oprichter van Misiconi Dance Company. In 2012 studeerde ze af aan de dansacademie Codarts Rotterdam. Haar master in Dance Cultures behaalde ze aan de University of Surrey in Guildford met als specialisatie improvisatie en choreografie. Joop is werkzaam als allround choreograaf, danser en dansdocente in binnen- en buitenland. Ze werkt samen met vele Europese gezelschappen en organisaties waaronder Indepen-dance, Platform-K, Holland Dance, Theater Maatwerk, Codarts, Micadanses, Theaterwerkplaats Tiuri.

Tijdens haar werk als assistent choreograaf bij Stopgap Dance Company in Engeland kwam ze voor het eerst in aanraking met inclusiedans. In dit gezelschap dansen mensen met en zonder beperking. Tot op de dag van vandaag is Joop als associate artist & choreographer aan Stopgap Dance Company verbonden. In Nederland is ze inmiddels een van de weinige experts op het gebied van inclusiedans.

De voorstellingen zijn vaak beeldend en conceptueel met een cross-over naar digitale media. Het confronteert het publiek met hun vooroordelen over dans en roept daardoor vragen op. Vaak hebben de stukken een maatschappelijk vraagstuk ten grondslag. Zoals het plastic gebruik in onze samenleving of wat denken we bij het eerste oogcontact. Duidelijke communicatie, interactie en intermenselijke relaties zijn volop zichtbaar en voelbaar in het werk. Daarbinnen is er een sterk onderzoekend karakter dat voortvloeit uit een langer werkproces, maar ook door het constant bijstellen van concept en bewegingstaal. Misiconi en ik gelooven in samenwerkingsverbanden en dialoog tussen alle partijen die deelnemen aan een werkproces.

Meer informatie? Lees onze folder: Folder Misiconi Dance Company

Activiteiten 
2015
* We aren’t extinct at all
* Ode aan de plastic zak, LKCA
* City moves Aberdeen
* Workshop Theaterwerkplaats Tiuri

2016
* Delft Fringe Festival
* ADE Bijbels Museum
* DanceAble Workshop
* Dansdag Tiel
* Gathered Together Festival
* Watdajel Festival

2017
* Triple Bill Theater de Bussel
* Boek presentatie Unload to Upload Stadsschouwburg
* D-CAF festival Cairo
* DanceAble #2
* Disability Studies NL Congress
* Findhorn Project Indepen-Dance
* Masterclass Theater Babel
* Pechakucha event
* KIADA festival Seoul
* Masterclass Codarts
* Masterclass Conservatorium Amsterdam

2018
* Capelle Danst Festival
* Janneke Waalkens Congress
* Pechakucha event
* Masterclass Codarts
* Uitwisseling Theatergroep LeBelle
* We make The City/ROEF festival

artificial things - Stopgap Dance Company