Dansers

gathered-5
portret-joop3

Joop Oonk, artistiek directeur en oprichter van Misiconi heeft in 2012 Codarts afgerond en met behulp van VSB fonds in 2013 haar Master behaald in Dance Cultures aan de University of Surrey. Tijdens haar studies heeft ze onder andere samen gewerkt met Piet Rogie, Nicola Conibere en Nicolas Salazar. Ook heeft ze zich vanaf 2012 gespecialiseerd in inclusie dans. Ze heeft onder andere gewerkt met Stopgap Dance Company, Platform-K, Indepen-Dance, Theater Maatwerk, Theaterwerkplaats Tiuri, Cultureel centrum Leopoldsburg .

portret-enya

Enya Straver – Talentontwikkeling
vanaf 2013 danser bij Misiconi. Is begonnen bij Dansmakers Fits ALL in samenwerking met SKVR. Nu danst ze op de donderdagen, vrijdagen en de zaterdagen en volgt ze het progfessionele trainings traject. Ze heeft een voorliefde en veel ervaring in Streetdance en hip hop. Houdt van muziek luisteren en solo’s maken. Na Dansmakers Fits All heeft Enya onder andere gedanst in ‘Ode aan de plastic zak.

portret-mathilde

Mathilde Dirkzwager -Talentontwikkeling
vanaf 2012 begonnen met dansen bij Misiconi. Ze heeft  in 2014 haar eigen solo bij Tweetakt Kaap gepresenteerd en daarna in 2015 zelfs mee gedaan met een professionele dans voorstelling Pitstop (vanuit DanceAble). Verder heeft ze gedans in ZEE en de ‘ode aan de plastic zak’. Nu danst ze op de donderdagen, vrijdagen en de zaterdagen en volgt ze het progfessionele trainings traject.

portret-patrick

Patrick Kho,
danser vanaf 2013 bij Misiconi. Is begonnen bij Dansmakers Fits ALL. Naast dansen doet hij aan circus en hiphop. Hij houdt er van om video clips op te zoeken op youtube en hier nieuwe moves vandaan te halen. In 2015 heeft hij gedans in ‘Ode aan de plastic zak’ en heeft hij samen met Joop een video clip opgenomen. Hij danst nu op de zaterdagen bij Misiconi en doet mee aan voorstellingen die bij hem passen.

portret-jacqueline

Jacqueline Kuilenburg,
danst vanaf 2015 bij Misiconi en heeft altijd al veel gedanst zoals buikdans en jazz. Het werken binnen een inclusie groep vind ze leuk met en in de rolstoel is een nieuwe invalshoek en ziet ze als een uitdaging. Naast het dansen schrijft ze blogs en werkt ze als docent in het middelbaar beroeps onderwijs.

portret-suzanne

Suzanne Lamers,
Danser op donderdagen en zaterdagen. Helpt naast het dansen Misiconi bij administratie PR en productie. Suzanne is afgestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Ze heeft naast de vele voorstellingen en producties  tijdens haar studie ook stukken gedanst als freelance dancer, gechoreografeerd voor Kunstencentrum Venlo en het popkoor Bravoure en ze heeft ervaring in productietaken bij het Holland Dance Festival. Met een grote interesse voor inclusiedans is ze in 2016 begonnen bij Misiconi Dance Company.

portret-eva

Eva Villerius – Talentontwikkeling
Eva is 17 jaar en is via Susanne, haar beste vriendin op school, bij Misiconi gekomen. Op het moment loopt ze stage bij Misiconi op de donderdagen. Eva houdt buiten dansen heel erg van muziek luisteren, spelletjes doen, ze zit op atletiek en op de kookclub van Stichting Bont. Ook in de vakanties en weekenden doet ze vaak mee aan de activiteiten van Stichting Bont.

Screen Shot 2017-08-14 at 15.50.41

Laisvie Andrea Ochoa,
Laisvie is de artistiek leider van is an “ConCuerpos”, de pioneer op het gebied van inclusivedans in Colombia. Momenteen studeerd Laisvie de MA Choreography op CODARTS/Fontys. Voorafgaand heeft ze psychologie gestudeerd met een specializatie in Multi-media creation. Verde heeft ze een 6 maanden stage gedaan bij CandoCo Dance Company in Londen. Als zelfstandige live performance kunstenaar heeft Laisvie haar eigen projecten opgezet waarin de relatie tussen media en dans centraal staan. Vanwege haar studie en haar komst naar Nederland heeft ze van september to december 2017 intensief samengewerkt met de dansers van Misiconi. Daar is Space between Space uit voort gekomen. Deze wordt momenteel nog steeds in samenwerking opgevoerd.

portret-susanne

Susanne van der Staak – Talentontwikkeling. Susanne is begonnen in 2015 en heeft zich met volle overgave in Misiconi gegooid. Ze wil graag een professionele dansers worden. Ze houdt er van muziek en liedjes schrijven. Bij Misiconi heeft ze meegedanst in Ode aan de Plastic zak en Flirt Fantasies. In 2016 is ze zelfs met Joop en Suzanne op tour geweest naar Glasgow.

portret-manouk

Manouk Schrauwen,
Manouk Schrauwen is in 2015 begonnen bij Misiconi. Afgestudeerd aan Codarts Docent Dans. Vanaf 2015 is Manouk werkzaam als bestuurslid en vervulde daarna ook de uitvoerende taken als danser en docent binnen het Misiconi Team. In 2017 zal ze haar bestuurstaak doorgeven aan een nieuwe kandidaat. Van jongs af aan werkt ze al veel in de community en met doelgroepen waarbij dansers met een beperking centraal staan. Met een voorliefde voor swingende beats en danspassen heeft ze besloten om haar externe stage 2015 in Kaapstad te doen. Hier heeft ze gewerkt met oa Jazzart Dance Theatre. Ook is ze hier in aanraking gekomen met de lokale Downsyndroom gemeenschap die haar veel heeft gebracht.

portret Hannah

Hannah Zwaans,
Met ingang van januari zal Hannah als stagaire bij Misiconi beginnen. Hannah studeert in 2018 af als docent dans aan de Fontys Dansacademie maar gaat daarnaast ook graag als danser en choreografe aan de slag. In het verleden heeft ze zich beziggehouden met het dansen en maken van voorstellingen geïnspireerd op verhalen en thema’s uit de maatschappij, zowel in Nederland als in Zuid-Afrika. Ze omringt zich graag met deze doelgroep en is nieuwsgierig en leergierig naar de manier waarop ze hier in dans een verbinding mee kan leggen.

portret Bjorn
Bjorn Vervecken, Talentontwikkeling
Bjorn komt uit België en danst sinds 2018 bij Misiconi. Hij is Stagiaire bij Misiconi Dance Company.  Sinds 2009 heeft hij een intensieve samenwerking met de Koninklijke Balletschool te Antwerpen. Hij heeft gedanst in de eenmalige voorstelling “Blouw”. In 2012 en in 2015 was Bjorn betrokken bij projecten van het conservatorium te Antwerpen.  De voorstelling “De Gedekende” heeft meerdere keren gespeeld. Sinds 2016 is Bjorn onderdeel van de “Labo groep”  Laboratorium van  het Conservatorium in  Antwerpen. Verder heeft Bjorn een sterke interesse in improvisatie.
portret Maddy

Madelyn Bullard,
Madelyn komt oorspronkelijk uit Los Angeles en studeerde in 2016 af aan ArtEZ met een Bachelor diploma als Dancer / Maker. Sindsdien werkte ze als performer bij Nicole Beutler, Keren Levi en Joseph Simon, en werkte ze samen met Mercedes Azpilicueta (samenwerkende werken) kunstenaar) en Coralie Vogelaar / Marjolein Vogels. Met een bijzondere interesse in belichaamde stem, is dit Madelyns eerste ervaring binnen de inclusieve danswereld. Met veel plezier stapt ze in dit prachtige terrein en kijkt ze door de speciale lens van Misiconi Dance Company.