Producties

TEDOONK_FLIRTFANTASIES_CAMPAGNEBEELD_WEB_20160071

Flirt Fantasies (2016) What do you think when you look at me?
Flirt Fantasies gaat over intermenselijke relaties. Over communicatie en over interactie of het ontbreken daarvan. Vervreemding van jezelf en van de ander liggen op de loer. Vooral als er ook verliefdheid in het spel is. Het eerste oogcontact… de gedachte “What do you think when you look at me?” Vervolgens begint het spel der liefde met al zijn spelregels en restricties. Het spel van aftasten, van zoeken naar vrijheid, van het overwinnen van onzekerheid. “I am a woman. I am more than my sexuality & gender…”. Dat wil je uitdragen, maar je ontkomt niet aan steeds weer die vraag “What do you think when you look at me?” De dansers van Misiconi Dance Company -met en zonder een geestelijke of fysieke beperking- stellen niet alleen zichzelf, maar ook het publiek op de proef.

Een 30 minuut durende voorstelling

Muziek door Alex Severino. Choreografie door Joop Oonk in samenwerking met Dansers. Gedanst door Suzanne Lamers, Susanne van der Staak en Joop Oonk.

ade2

Science of the Heart is een videoclip ontwikkeld in samenwerking met Jefta Varwijk. Later is de clip omgezet tot een live locatie voorstelling in het Bijbels museum tijdens het Amsterdam Dance event. Hier was de voorstelling onderdeel van de Genesis – Verwording van hemel en aarde.  De voorstelling zal ook te zien zijn op museum nacht 5 november 2016

20160605 Ballet JvK Delft-3747

‘Ode aan de plastic zak’ is in samenwerking met eerste jaars Codarts studenten Docent Dans ontwikkeld. De voorstelling is gemaakt voor De Kunst van Waarde Maken, georganiseerd door het LKCA (12 november 2015). De Voorstelling, De Ode aan de Plastic Zak is een ode aan een van beste uitvinding van de eeuw. Uitgaande van al zijn kleuren en dynamische mogelijkheden. Veelal in films en beeldende kunst gebruikt. De plastic zak en plastic in het algemeen geeft ons stof tot nadenken. We kunnen niet meer zonder, maar tegelijkertijd vinden veel plastic producten weer een nieuwe bestemming als grondstof. Of verdwijnen ze in onze oceanen, Plastic Soup. Wij als plastic soep deeltjes met al onze kleuren en mogelijkheden hebben elkaar nodig om te bereiken wat we willen bereiken. Soms dobberen we rond en uiteindelijk komen we bij elkaar om weer een nieuw product te creëren.

Heeft getourd op Delft Fringe Festival, Festival aan de Maas

Muziek door: Alex Severino
Animatie door: Sjuuls Oonk
Choreografie: Joop Oonk
tedoonk_misiconi_roadtrip_web_17102016-2
storyteller3
we arent extinct at all performance

Roadmovie is een samenwerkingsverband tussen Misiconi Dance Company en Rachel de Wolff (stagiaire Codarts). In het thema van ‘ontmoetingen’ maken de 4 dansers plek voor onze stagiaire Rachel de Wolff. Samen zullen zij in de komende periode een intensieve samenwerking aangaan in het verwezenlijken van onze nieuwe locatievoorstelling ‘Roadmovie’.

‘Road movie’ neemt het publiek mee in een wereld van spontaniteit, speelsheid en verrassingen. ‘Road movie’ verbeeld de persoonlijke reis van zijn dansers en de ontmoetingen die in tijdsverloop plaatsvinden.

Choreografie: Rachel de Wolff
Eind regie: Joop Oonk
Dansers: Hazel Ofner, Mathilde Dirkzwager, Enya Straver, Eva Villerius

‘#Storyteller’ is een locatie voorstelling van Misiconi Dance Company. Wij vertellen een verhaal, wat is dat verhaal volgens jou? Kom in actie en #hashtag je er op los tijdens onze voorstellingen.

Een duet gemaakt vanuit verschillende inspiratie bronnen zoals tekst, beeld en geluid. Dit alles is omgezet in beweging. Er is nog geen verhaallijn aanwezig, maar dat gebeurd nog wel… Het publiek wordt tijdens de voorstelling uitgenodigd mobieltjes en andere media stand by te houden. Maak foto’s en plaats comments, #hashtag #storyteller en jij verteld het verhaal online via instagram, facebook of twitter. Na de voorstelling hebben we een dialoog over het verhaal dat is gecreeerd door de aanwezigen.

 

Dansers: Suzanne Lamers, Jacqueline Kuilenburg
Choreografie: Joop Oonk in samenwerking met dansers

We aren’t extinct at all (2015 – 2016) is gemaakt in samenwerking met Indepen-Dance (Glasgow) dansers en docenten. Het is een choreografie over wat er gebeurd als de dino’s de wereld over nemen. We gaan terug in tijd en laten zien dat oude dingen weer kunnen herleven door ze wat lucht en adem te geven.

Choreografie: Joop Oonk

Misiconi DC-17
17426036_1255306751185743_8079384388062326753_n

#STORYTELLER LOOPS zijn verschillende duetten. Gebaseerd op het oorspronkelijke duet tussen een danser en een rolstoeldanser. Het is een diepgaand en origineel onderzoek naar de mogelijkheden van de rolstoel als ‘derde danser’. Er is geen evidente verhaallijn. De dans zet de fantasie van de toeschouwers in beweging. Zij worden zelf de ‘storytellers’ en delen hun verhaal op Instagram, Facebook en Twitter met de hashtag #misiconistoryteller.

Choreografie: Joop Oonk
Muziek: Oene van Geel + footsteps
Dansers: Mathilde Dirkzwager, Suzanne Lamers, Manouk Schrauwen, Eva Sterringa, Enya Straver, Hazel Ofner, Jacqueline van Kuilenburg, Joop Oonk

Blocks is a collaborative project that brings together the visitors, citizens and spectators of the city. The objects, in collaboration with the dancers, represent the constantly changing city that builds, interrupts, destroys and rebuilds itself. The constructions within the public sphere change the self-organisation of a city that is endless, always moving towards innovative thoughts about space and time. The performance will be developed with local disabled and non-disabled dancers.

choreographed by Joop Oonk
Visuals, decor, co-creator by Mark Ridder
produced by the D-CAF festival Cairo March 2017