Flirt Fantasies naar Seoul

Please follow and like us:

Afgelopen september zijn een paar dansers van Misiconi op tour geweest in Zuid-Korea naar het KIADA festival in Seoul. Het was een geweldige ervaring en de dansers vertellen graag over wat ze allemaal beleefd hebben. Na onze afgelopen tour in Cairo is Seoul nog verder weg en was het wel 10 uur vliegen!

Na 10 uur vliegen, werd het team ’s ochtends afgehaald van het Seoul airport en naar het hotel gebracht. Iedereen was erg moe. Na aankomst doet een ontbijtje wonderen, maar slaap had iedereen te kort. Na een paar uur slapen is de groep de omgeving gaan verkennen en hebben ze lekker gegeten op een markt met alleen maart eettentjes. Verse vis, groente, rijst en heerlijke geuren! In het koreaans bestellen wat je precies wilt, is nog best wel lastig in een andere taal.

De volgende dag was iedereen weer fris en fruitig na een lange nachtrust. Die ochtend gingen de dansers gelijk repeteren voor Flirt Fantasies. Daarna is de groep de eerste toeristische bezichtigingen gaan doen. Een tempel en het paleis. De stad is zo groot dat de loop afstanden lang en ver zijn. Eenmaal de eerste dag met repetities en bezichtigingen beleefd stond onze tourmanager te wachten in het hotel. Die zou 1 dag later aankomen. Nu dat iedereen bij elkaar was, kon het echte feest beginnen!

Enya verteld over haar ervaring
Samen heb ik met Ted de kamer gedeeld, en wat was dat gezellig. We hebben ook met zijn 2en een meiden avond gehad, met typische Aziatische maskers. Super cool! Het optreden vond ik erg leuk, maar ook een beetje spannend? Ik moest soms een beetje afkijken bij Joop. Vooral bij een stuk dat we tijdens de repeties veel geoefend hadden. Dat ging soms fout, maar bij het optreden ging het helemaal goed. Ik vond het heel leuk en mooi om zulke grote paleizen te zien. Er waren mooie riviertjes, bomen en veel trappen. We hebben ook nog souvenirs geshopt. Seoul is soms best gek. Er staat overal grappige reclame en er zijn leuke spullen. Soms moesten we wel heel veel en ver lopen, dat vond ik wel lastig en moeilijk, maar ik ben een doorzetter. 

Het festival speelde zicht af op 7,8 en 9 september. Dat betekende dat de groep die avonden en middagen voorstellingen kon bekijken en zich kon laten inspireren. Er waren zo ongeveer 7 internationale groepen die allemaal werk lieten zien. Overdag is er vooral veel gerepeteerd en zijn de puntjes op de i gezet.  Op de 7e september was er voor Misiconi om 9:00 ’s ochtends een technische doorloop ingeroosterd. De Gropro en projectie werd aangesloten en getest. Het theater was kleiner dan verwacht dus er moest nog wel wat aan spacing gedaan worden. Onze voorstelling was op de 9e om 16:00 ’s middags. Om 11:00 kwamen we aan in het theater en konden we gelijk beginnen met de laatste technische vragen en doorloop.

 

Suzanne verteld over haar ervaring
Wat een ervaring! In Mei 2016 kreeg ik de vraag van Joop of ik mee zou kunnen gaan naar Korea om daar met Flirt Fantasies in het programma van Kiada te dansen. Het antwoord was direct JA, wat een kans voor zowel Misiconi als mijzelf! Na maandenlang voorbereiden, repeteren en verwachtingen opbouwen stapten we op 3 september in het vliegtuig naar Korea. Dit was de eerste keer dat ik een tour had buiten Europa, nog sterker gezegd: het was überhaupt de eerste keer dat ik een kijkje ging nemen buiten de Europese grenzen.  Ik was erg benieuwd naar het land en naar de (dans) cultuur van Korea en ik heb me daarom ook erg gespitst om met Misiconi onze westerse danscultuur naar Azië te mogen brengen.

Aankomend op Schiphol hadden we vooral zin in een koffie, aangezien het erg vroeg in de morgen was. Deze koffie was de eerste van vele die wij samen zouden drinken op onze tour. ’s Morgens bij onze jetlag, tussen het drukke werken door, of gewoon gezellig in het centrum van Seoul. Na de vliegrit werden we gelijk opgevangen en naar ons hotel gebracht waar ons dans avontuur begon, maar eerst…. Seoul verkennen op onze eerste dag. 

De dagen erna was het repeteren geblazen in de ochtenden; studio repetities, het theater verkennen en technische doorlopen om uiteindelijk het podium te veroveren met ‘Flirt Fantasies’. Iedereen binnen team Misiconi was goed met elkaar op een lijn en werkte hard mee om het succesvolle voorstelling te laten worden. En dat was het! Na wat kleine stress momentjes en probleempjes her en der hebben we net vóór de voorstelling met z’n vieren samen gestaan en onze concentratie gepakt… klaar voor de voorstelling. Het licht ging aan, de muziek cue luidt en Enya loopt naar voren. Wanneer Enya begint met lachen, lacht het publiek direct mee, YES! De voorstelling verliep goed en de reacties van het publiek tijdens en na de voorstelling waren positief.  Ik was erg tevreden en blij verrast over deze reacties, aangezien de westerse dans cultuur een wereld van verschil is van de Koreaanse. 

Tijdens onze reis konden we ook veel bezichtigen van zowel Seoul als van de voorstellingen in het Kiada festival. Zoveel verschillende culturen, denkwijzen en concepten in één week, wat een beleving. Het was al met al een zeer geslaagde week!

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *