Het boek Unload to Upload

Please follow and like us:

We zijn ontzettend trots dat we kunnen delen dat vanaf 10 december de Unload to Upload publicatie bij ons verkrijgbaar. Een handleiding voor een inclusieve dans praktijk. Het boek is geschreven door Joop met redactie werk van Jolanda Keurentjes en wordt uitgegeven door IT & FB uitgevers te Amsterdam. De boekpresentatie zal plaatsvinden in de Stadsschouwburg te Amsterdam.

Deze handleiding is een gids en een houvast voor een inclusieve danspraktijk. Naast de Unload to Upload-methodiek behandelt de gids theoretische  vraagstukken en voorziet in een schat aan praktijkvoorbeelden. Een must voor iedere beweger en docent die zijn horizon wil verbreden! Hiermee kan iedereen zijn deskundigheid bevorderen en samen bijdragen aan een toegankelijke danspraktijk.

Het boek mogelijk te maken was een hele bevalling en best bijzonder. Er is heel wat bloed, zweet en tranen in op gegaan. Maar alles voor het doel om de Nederlandse danswereld inclusiever te maken en om integratie te bevorderen . Er is geen enkel Nederlandse publicatie die zo specifiek over inclusiedans gaat.

Een ander leuk nieuwtje is dat het boek onderdeel is van ons nieuwe trainingsprogramma. Het programma bestaat uit 6 fysieke lessen en 6 online programma’s die je zelf thuis kunt uitwerken. Het boek krijg je ook toegezonden na aanmelding. De training is geschikt voor bergeleiders, docenten binnen het regulier en speciaal onderwijs, hulpverleners, dansdocenten, choreografen en mensen met interesse in inclusief werken of het werken met een ‘andere’ doelgroep.

In deze cursus over inclusiedans leer je niet alleen met de methodiek van Misiconi Dance Company te werken, maar je leert ook meer over de visie en het gedachtegoed van Unload to Upload. Je leert alles over wat een goede inclusieve dans praktijk in houdt, verschillende perspectieven in het werkveld, en we besteden aandacht aan het artistieke gedeelte. Van theorie, filosofie naar praktijk en artistiek proces. In de cursus wordt vooral veel aandacht besteed aan voorbeelden uit de praktijk en individuele leerdoelen van de deelnemers/cursisten. We bieden handvatten, trips en tricks voor het werken met een inclusieve groep. Bij elke les stellen we oefenbestanden of leesvoer beschikbaar, zodat je de trainer op de voet kunt volgen op je eigen systeem. Tijdens de cursus komen o.a. de volgende zaken aan bod:

Mede mogelijk gemaakt door Alle donateurs van Voordekunst: Mark Verdam, Annerieke van Elst, Sierd Roosje, Bertus Buijs, Tom Huybrechts, Mia Schobben, Mariet Offermans, Jos Lamers, Mathilde Dirkzwager, Anastasia Kostner, Margriet Pols, Madelon van Riel, Tim Bosua, Lenna Schouten, Eefje Ploeger, Lester Hekking, Frank Kho, Gwen van Beersum, Hans Upperkamp, Lily van Engen, Mieke de Hoop, Marly van Vliet, Antoon Oonk, Ted Oonk, Sjuuls Oonk, Bart de Kater, Chris Meighan, Jacqueline van Kuilenburg, Art Srisayam, Suzanne Lamers, Yvonne Wullink, Jefta Varwijk, Kim van Herk, Gerrit Post, Jan-Willem van Kruyssen, Henny Vischer, Tine Collet, Marleen Habets, Ciska van Dijk, Lidiwij Bouter, Jan Kees Lemkes, Elies Lemkes-Straver, Johannes Markusse, Maxim Ryckaert, Riet Clairbois, Marijke, Georgette Goené Peter van Schaik, Rikko Voorberg, Mutsumi karasaki, Gerard Stigter en Dieneke Bitterman
Fonds voor cultuur participatie
De Stadsschouwburg Amsterdam

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *