MASKS

Please follow and like us:

JA! super leuk! we gaan de komende maanden werken aan MASKS. Nieuw werk en zeker ook nog een onderzoek naar het werken met maskers in de publieke ruimte! Vanuit het vorige werk Walkie Talkie Wilderness is de urgentie voortgekomen om verder te werken met maskers en om het werken op locatie te verdiepen. De maskers zorgen ervoor dat iedereen gelijk is. Het werken op locatie richt zich vooral op buitenlocaties, in de dagelijkse omgeving. Tijdens het werkproces van eerder genoemde productie kwamen er goede reacties van de dansers over de repetities op straat en in de buurt. Er zijn veel nieuwe ontdekkingen gedaan die Joop graag verder wil onderzoeken. Ook wil ze graag kijken naar hoe het werk beter kan aansluiten op spontane gebeurtenissen in de buurt.

Hierin wil Oonk onderzoeken hoe mensen reageren op een spontane ontmoeting met een ander of met iets dat wordt gezien als niet normaal of anders. In dit geval dragen de dansers een masker en vertegenwoordigen ze een lichaam in de publieke ruimte. De communicatie die hierin ontstaat zal puur non-verbaal zijn en interactief. Dit wordt gedaan aan de hand van korte ‘happenings’ in de buurt van onze vaste studio op de Jagerstaat 53.

Dus mocht je ons zien oefenen op straat. maak een foto en tag ons! #masksdelfshaven @misiconi_dc

Niet te vergeten dat Mariet Offermans de prachtige maskers heeft gemaakt. Geïnspireerd op de Trestle maskers. Wij zijn in ieder geval fan!

Voor het maken van dit werk hebben we subsidie ontvangen van de Gemeente Rotterdam

    

 

 

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *