Medewerkers

portret-joop3

Artistiek directeur en oprichter van Misiconi DC Joop Oonk studeerde af aan Codarts Rotterdam. Daarna behaalde zij haar master in Dance Cultures aan de University of Surrey met als specialisatie improvisatie en choreografie. Dit met het behulp van het VSBfonds. Joop is werkzaam als choreograaf, danser en docente in binnen- en buitenland. Na haar studie heeft ze onder andere samen gewerkt met Piet Rogie, Nicola Conibere, Nicolas Salazar en Erik Kaiel. Ze werkt of werkte samen met Europese dansgezelschappen en organisaties waaronder Indepen-dance, D-CAF, KIADA festival, Platform-K, Holland Dance, Codarts, Theater Babel. Tijdens haar werk als assistent choreograaf bij Stopgap Dance Company kwam ze in aanraking met inclusiedans. Tot op de dag van vandaag is Joop als associate artist aan Stopgap Dance Company verbonden. In Nederland is ze inmiddels expert op het gebied van inclusiedans. De training wordt mede gegeven door gediplomeerde docenten van het Misiconi Dance Company team.

De dansers

portret-enya

Enya Straver – Talentontwikkeling
vanaf 2013 danser bij Misiconi. Is begonnen bij Dansmakers Fits ALL in samenwerking met SKVR. Nu danst ze op de donderdagen, vrijdagen en de zaterdagen en volgt ze het progfessionele trainings traject. Ze heeft een voorliefde en veel ervaring in Streetdance en hip hop. Houdt van muziek luisteren en solo’s maken. Na Dansmakers Fits All heeft Enya onder andere gedanst in ‘Ode aan de plastic zak.

portret-mathilde

Mathilde Dirkzwager -Talentontwikkeling
vanaf 2012 begonnen met dansen bij Misiconi. Ze heeft  in 2014 haar eigen solo bij Tweetakt Kaap gepresenteerd en daarna in 2015 zelfs mee gedaan met een professionele dans voorstelling Pitstop (vanuit DanceAble). Verder heeft ze gedans in ZEE en de ‘ode aan de plastic zak’. Nu danst ze op de donderdagen, vrijdagen en de zaterdagen en volgt ze het progfessionele trainings traject.

portret-jacqueline

Jacqueline Kuilenburg,
danst vanaf 2015 bij Misiconi en heeft altijd al veel gedanst zoals buikdans en jazz. Het werken binnen een inclusie groep vind ze leuk met en in de rolstoel is een nieuwe invalshoek en ziet ze als een uitdaging. Naast het dansen schrijft ze blogs en werkt ze als docent in het middelbaar beroeps onderwijs.

portret-suzanne

Suzanne Lamers,
Danser op donderdagen en zaterdagen. Helpt naast het dansen Misiconi bij administratie PR en productie. Suzanne is afgestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Ze heeft naast de vele voorstellingen en producties  tijdens haar studie ook stukken gedanst als freelance dancer, gechoreografeerd voor Kunstencentrum Venlo en het popkoor Bravoure en ze heeft ervaring in productietaken bij het Holland Dance Festival. Met een grote interesse voor inclusiedans is ze in 2016 begonnen bij Misiconi Dance Company.

portret-eva

Eva Villerius – Talentontwikkeling
Eva is 17 jaar en is via Susanne, haar beste vriendin op school, bij Misiconi gekomen. Op het moment loopt ze stage bij Misiconi op de donderdagen. Eva houdt buiten dansen heel erg van muziek luisteren, spelletjes doen, ze zit op atletiek en op de kookclub van Stichting Bont. Ook in de vakanties en weekenden doet ze vaak mee aan de activiteiten van Stichting Bont.

portret-manouk

Manouk Schrauwen,
Manouk Schrauwen is in 2015 begonnen bij Misiconi. Afgestudeerd aan Codarts Docent Dans. Vanaf 2015 is Manouk werkzaam als bestuurslid en vervulde daarna ook de uitvoerende taken als danser en docent binnen het Misiconi Team. In 2017 zal ze haar bestuurstaak doorgeven aan een nieuwe kandidaat. Van jongs af aan werkt ze al veel in de community en met doelgroepen waarbij dansers met een beperking centraal staan. Met een voorliefde voor swingende beats en danspassen heeft ze besloten om haar externe stage 2015 in Kaapstad te doen. Hier heeft ze gewerkt met oa Jazzart Dance Theatre. Ook is ze hier in aanraking gekomen met de lokale Downsyndroom gemeenschap die haar veel heeft gebracht.

portret-susanne

Susanne van der Staak – Talentontwikkeling. Susanne is begonnen in 2015 en heeft zich met volle overgave in Misiconi gegooid. Ze wil graag een professionele dansers worden. Ze houdt er van muziek en liedjes schrijven. Bij Misiconi heeft ze meegedanst in Ode aan de Plastic zak en Flirt Fantasies. In 2016 is ze zelfs met Joop en Suzanne op tour geweest naar Glasgow.

IMG_8416

Eric Heijmans,
Spastische geboren. In jaren 80 ben ik in aanraking gekomen rolstoeldansen, daarnaast heeft hij 4 jaar contactimprovisatie gedaan. Daar voelde hij zich als vis in het water.  Ruim 10 jaar lang is Eric nu bezig met zijn passie, toneelspelen. Hij werkt onder andere bij stichting 5 en bij Kees en Koos.. Via, via is hij gevraagd om het team van  Misiconi Dance Company te versterken. Eric ziet het lichaam als een instrument wat je kan bewegen en waarmee je een ander in beweging zetten.

profiel foto claudia

Claudia Scaringella. Docent dans, uitvoerder en masterstudent Dansbeweging Psychotherapie werkt dit jaar (2019) als stagiaire bij Misiconi DC. Sleutelwoorden om mezelf, mijn werk en de filosofie waar ik in geloof als beoefenaar te beschrijven zijn: inclusiviteit en de mensheid. Mijn werk concentreert zich op menselijke relaties en interacties binnen doelgroepen en artiesten. In de kern van elk van mijn artistieke onderzoeken is er altijd een zachte en intieme aandacht voor het zelfgevoel, ervaren bij het voelen / denken / bewegen en het kijken naar de realiteit die we allemaal delen. Creativiteit is voor mij bedoeld als een ontmoeting met onze persoonlijke wereld in verband met de invloeden die we uit onze omgeving krijgen.

Independent artists/dancers

portret Maddy

Madelyn Bullard,
Madelyn komt oorspronkelijk uit Los Angeles en studeerde in 2016 af aan ArtEZ met een Bachelor diploma als Dancer / Maker. Sindsdien werkte ze als performer bij Nicole Beutler, Keren Levi en Joseph Simon, en werkte ze samen met Mercedes Azpilicueta (samenwerkende werken) kunstenaar) en Coralie Vogelaar / Marjolein Vogels. Met een bijzondere interesse in belichaamde stem, is dit Madelyns eerste ervaring binnen de inclusieve danswereld. Met veel plezier stapt ze in dit prachtige terrein en kijkt ze door de speciale lens van Misiconi Dance Company.

Screen Shot 2017-08-14 at 15.50.41

Laisvie Andrea Ochoa,
Laisvie is de artistiek leider van is an “ConCuerpos”, de pioneer op het gebied van inclusivedans in Colombia. Momenteen studeerd Laisvie de MA Choreography op CODARTS/Fontys. Als zelfstandige live performance kunstenaar heeft Laisvie haar eigen projecten opgezet waarin de relatie tussen media en dans centraal staan. Vanwege haar studie en haar komst naar Nederland heeft ze van september to december 2017 intensief samengewerkt met de dansers van Misiconi. Daar is Space between Space uit voort gekomen. Deze wordt momenteel nog steeds in samenwerking opgevoerd.

Independent artists/dancers

LdTpxGJW_400x400

Malou Lintmeijer,

Manlou werkt in het sociaal-artistieke domein als cultureel manager. Ze is afgestudeerd in Kunstbeleid en Management aan de Universiteit van Utrecht. Ze werkt onder ander als zakelijk coordinator bij ZID Theater en Here to Support en werkt aan nationale en internationale projecten.
Verder werkt ze als freelancer voor diverse projecten.

Schermafbeelding 2019-02-27 om 12.44.01

Nanda de Reuver, opgeleid modern danser en docent aan de dansacademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Codarts, werkte daarna kort als docent, maar voornamelijk als productieleider o.a. bij Conny Janssen Danst. De afgelopen jaren is Nanda als freelance producer werkzaam voor diverse productiehuizen en theaterfestivals, maar heeft ook projecten gecoördineerd op het gebied van communicatie en cultuureducatie.