Shift! uitwisseling in Rotterdam

Please follow and like us:

Hallo , Hi, Ola, Ciao,

Vorige week vlogen de verschillende talen je om de oren. Het was zover, de residentie van het Erasmus project in Rotterdam! Team Engeland, Spanje en ook een dansgroep uit Italië, kwam ons, Misiconi, vergezellen. Een week vol dans, ontmoetingen en natuurlijk balans en coördinatie. Dit is namelijk het thema van het volgende blok in het project.

Joop had haar best gedaan een mooi programma samen te stellen. Op de eerste dag zijn we begonnen met een workshop van Marijke Lips. Zij is een docent van o.a. Codarts. De workshop startte met voor de Misiconi dansers herkenbare bewegingen. Lopen als een dier over de grond en ander vloerwerk. Hierna kwam voor ons allen iets geheel nieuws. Marijke had stokken meegenomen waar we allerlei oefeningen mee moesten doen. Het gaf ons nieuwe bewegingsmogelijkheden en was een grote uitdaging. Balans houden samen, met de stok en/of met de vloer. Het voelde alsof we in een dansante kung-fu wereld terecht waren gekomen. Het was mooi om te zien hoe iedereen vrijheid vond in het bewegen met de stok. 

 Foto: Rob Hogeslag

De eerste dag gaven ook de partners een stukje les. Eric vertelde dat het voelde alsof hij terug was bij zijn kindertijd en spelenderwijs balans en coördinatie trainde. Mathilde weet nog goed dat we over een denkbeeldig touw moesten lopen die in de fik stond. Misiconi kwam met wat nieuwe les ideeën. Het magische water vond Eva een groot succes. Door te kijken naar het water en dit naar haar lichaam te vertalen kon ze nieuwe ritmes en bewegingen vinden. Ook hebben we gedanst met het dansende koord. We kregen allen veel energie door Joop’s uitdagende oefeningen met het koord. Eric geeft aan het een mooie uitdaging te vinden en nog aan het zoeken is hoe hij dit dansende koord kan gebruiken. 

Op de tweede dag kregen we een workshop van Adriaan Luteijn van Introdans. In deze les leerde Eva de groep echt kennen. Ze vond het spannend gelift te worden, maar vertrouwde al snel de mede dansers. Zo heeft iedereen in de workshop iemand gelift en is iedereen ook zelf gelift. Dit was heel speciaal. Amhad had een mooie ontmoeting met een van de Italiaanse dansers en Enya voelde zich als een vis in het water met al dat vliegen door de ruimte. Suzanne en Claudia werkte samen wat leidde tot een prachtig duet met spectaculaire lifts (en de volgende dag behoorlijke spierpijn). Adriaan eiste onze concentratie en gelijkwaardige samenwerking. Eric raakte geïnspireerd door de uitspraak van Adriaan; “kan niet, bestaat niet”. We zochten met elkaar naar mogelijkheden, en die vonden we, wat een prachtige workshop.

We waren met een behoorlijk grote groep, wat Eric in het begin een beetje zorgen baarde. Maar tot zijn verbazing waren we na 1 uur al een grote familie. Het was super de Italiaanse groep op bezoek te hebben. Ze waren mooi open en hard werkend. We hebben veel van elkaar mogen leren. Enya vond helemaal haar draai in de groep en was de clown van de week met altijd een grapje paraat. 

Als kers op de taart sloten we de week af met een drietal voorstellingen. Jordy met een prachtige en sterke solo ‘Changes’. De groep uit Italië met een vrolijk groepsstuk fysiek theater en Misiconi sloot af met Walkie Talkie Wilderness (WTW). Claudia danste voor het eerst mee in WTW, wat ze super goed deed! Wat een avond, wat een spektakel! De dansers van Misiconi waren onder de indruk van de hoeveelheid publiek. Hierdoor moesten de dansers in het moment nieuwe keuzes maken, wat een mooie uitdaging was en resulteerde in nieuwe ontdekkingen. Iedereen kijkt vol trots terug naar de performance. Het Erasmus project gaat over talentontwikkeling en dan is het toch heel bijzonder om een stukje resultaat van al het harde werken op het podium te kunnen delen. En dit ook nog eens in Codarts, de dansacademie van Rotterdam. We voelen ons moe, maar zeer voldaan! Met een tas vol inspiratie duiken we met elkaar het nieuwe blok in! Op zoek naar coördinatie en balans. 

Blijf het SHIFT blog daarom volgen op www.shiftdance.eu

Groetjes van Manouk, Eric, Enya, Eva, Mathilde, Ahmad, Claudia en Suzanne

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *