Info lessen & trainingen

Stichting Misiconi verzorgd ook beweging en dans lessen In Rotterdam op verschillende niveau’s. Dit doen wij met onze ontwikkelde lesmethode “Unload to Upload”, een handleiding voor een inclusieve danspraktijk. Daarnaast zijn we dit jaar (2019) met SHIFT! begonnen. Dat betekend dat we in de lessen meer aan techniek/vaardigheden en talent ontwikkeling zullen werken. Beide gaan uit van moderne dans principes gecombineerd met een eigen persoonlijke stijl van de docent. Wij verwelkomen een  gedifferentieerde groep dansers. Dansen als je in een rolstoel zit, spasmes of een verlamming hebt, met een prothese leeft of ontbrekende ledematen hebt, alles vraagt om een andere aanpak. Dansers met een verstandelijke beperking kunnen extra hulp nodig hebben om hun geestelijke flexibiliteit te vergroten, of in het omgaan met wisselende locaties of reacties van publiek. Het samen leren dansen is van wezenlijk belang om de professionaliteit te vergroten. Daarbij leren we van elkaar. 

De donderdagen en vrijdagen werken wij met het vaste professionele gezelschap Misiconi Dance Company van 9:00 tot 17:30 . Mocht er interesse hiervoor zijn dan kun je daarvoor auditie doen op de aangegeven auditie dagen. Deze zijn vaak zichtbaar op onze Facebook pagina en andere social media kanalen. Daarnaast verzorgen wij ook reguliere lessen op verschillende locaties en op verschillende niveau’s. Deze vallen bij ons onder Misiconi Creative Community.

https://youtu.be/ILnXV3amO3E

Reguliere trainingen 2018-2019

Zaterdagen op de Jagerstraat 53
9:00-10:00 Beginnersles
10:00-11:15 Intermediate
11:30-13:00 Creatief Lab

Dinsdagen op de Catullusweg 29
18:45-19:45 Beginnersles voor mensen met een meervoudige beperking

Flyer danslessen Misiconi
AANMELDEN? Neem contact op met info@misiconidance.nl
Zaterdagen: Aanmeldingsformulier Zaterdag
Dinsdagen: Aanmeldingsformulier Dinsdag

Reguliere trainingen nieuw seizoen 2019/2020
Zaterdagen op de jagerstraat 53

Laat je creativiteit ontspruiten en krijg het vertrouwen om op unieke manieren te bewegen binnen ons rolstoeldansprogramma, Wheel Round. Lessen zijn ontworpen om je kracht, flexibiliteit en creatieve expressie te ontwikkelen via de unieke trainingsmethoden van Misiconi. Werken in een ondersteunende omgeving met onze deskundige docenten, kunt u beweging in of uit een rolstoel verkennen en u laten inspireren om uw eigen beweging te creëren. Klassen zijn geschikt voor rolstoelgebruikers die zichzelf voortstuwen (handmatig/ manual). Specialistische dans- / sportrolstoelen zijn niet vereist.

Korte cursus van 6 lessen van 7 september tm 12 oktober 2019
Kosten: 70 euro

Na de zomer vakantie beginnen we weer met een nieuw seizoen. Deze lessen zijn voor iedereen die van dansen houdt en zijn talent verder wilt ontwikkelen door te werken aan vaardigheden. In de Mixable Class leer je nieuwe moves , (dans) technieken en vrij bewegen. We beginnen met een swingende warming up, dan werken we aan een betere houding en versterken van de spieren. We eindigen de les met een leuke choreo. Je kunt aan meerdere niveau’s deelnemen. Van simpel met veel herhaling naar gevorderd en meer onthouden.

In schoolvakanties gaan wij niet door.
Kosten: 12 euro per les, ook in combinatie met de Mixable Creative lab te volgen.

In het creatief lab werk je samen met de docent aan voorstellingen en verdiep je jezelf in creatieve processen. In alle Lessen werken we sterk met het individu en houden we rekening met iemands kunnen.

In schoolvakanties gaan wij niet door.
Kosten: 12 euro per les, ook in combinatie met de Mixable class te volgen.

Dinsdag Catullusweg 29

  • 18:45-19:45 Beginnersles voor mensen met een meervoudige beperking.

Deze lessen zijn voor iedereen die van dansen houdt. Je leert je nieuwe moves , (dans) technieken en vrij bewegen. We beginnen met een swingende warming up, dan werken we aan een betere houding en versterken van de spieren. We eindigen de les met een leuke choreo. In de les wordt sterk gekeken naar het individu. De les gaat het vooral om dansplezier.

In schoolvakanties gaan wij niet door.
Kosten: 7 euro per les

Vakantie dagen 2018/2019

Vakantie dagen zijn met uitzondering van repetitie en voorstellingsdagen

Herfstvakantie: 22 okt ™ 28 okt
Kerstvakantie: 23 dec ™ 6 januari
Voorjaarsvakantie: 25 febr ™ 3 maart
Goede vrijdag: geen vrij, werken wij door
Pasen: 20 april ™ 22 april
Koningsdag: 27 april
Meivakantie: 29 april ™ 5 mei
Bevrijdingsdag: 5 mei
Hemelvaart: 30 mei ™ 2 juni
Pinksteren: 9 juni ™ 10 juni
Zomervakantie begint op 13 juli

Vakantie dagen 2019/2020

Begin seizoen 5 september
herfstvakantie: 21 oktober tm 27 oktober 2019
Kerstvakantie: 23 dec 2019 tm 5 jan 2019/2020
Voorjaarsvakantie: 24 febr tm 1 maart 2020
meivakantie: 27 april tm 3 mei 2020
zomervakantie: 15 juli tm 30 aug 2020
*in de zomermaanden juni/juli/aug is het festival seizoen, wij spelen dan zeer waarschijnlijk voorstellingen