Uitwisseling ButWhatAbout Ensemble

Please follow and like us:

Afgelopen donderdag 13 september zijn we met de eerste sessie van de uitwisseling tussen het But What About Ensemble en Misiconi DC. We hadden 2 uurtjes om elkaar te leren kennen. In de toekomst gaan we nog 4 keer samenkomen. Eerste was het aan de dansers om te stralen in hun praktijk en daarna waren de muzikanten aan de beurt om hun praktijk te delen.

Het was erg mooi om te zien dat iedereen heel snel elkaar begreep ondanks de verschillende disciplines. We leerden van elkaar. In het werken in tweetallen merkten we heel sterk dat de interactie heel erg van zelf ging. Iedereen nam heel erg de vrijheid om te spelen met de opdrachten. Hierdoor ontstonden er soms solo’s of hele grappige momenten. Hieronder hebben de dansers en de muzikanten hun ervaringen verwoord en in het filmpje zie je een aantal fragmenten van de ochtend. Zowel de dansers als de muzikanten kijken uit naar de volgende keer.


Misiconi Dansers:
Op allerlei verschillende manieren hebben we geluid gemaakt, wat voor ons ook al muziek is. We hebben samen een ritme gemaakt waarbij we geluiden maakten met verschillende bewegingen. Elke beweging maakt geluid. Daarna mochten we proberen om de groep te dirigeren. Dus hoe kan je met je eigen lichaamsbeweging geluid in gang zetten. Het was soms verwarrend, maar vooral tof dat hetgeen dat in je hoofd zit er dan opeens uit komt. Wel op een andere manier natuurlijk. Ook was het erg bijzonder dat muzikanten een nachtconcert gaven.  We mochten in het midden van de zaal zitten met de ogen dicht. De taak was om te luisteren. Het was alsof je in het donker zat, in de nacht en monsters hoorde.

Het was mooi om te zien dat de muzikanten zichzelf als performers profileerde. Dat gebeurt niet altijd. Omdat soms het instrument of muziek hetgeen is dat alle aandacht krijgt.

But What About:
Speels, beweging en toekomst waren onze eerste 3 woorden na afloop en dat typeerde eigenlijk precies hoe we deze ontmoeting hebben meegemaakt. Door de openheid die erg natuurlijk van beide kanten leek te komen voelden we de ruimte voor iedereen om op z’n eigen manier de andere partij te ontmoeten. Wij hebben gedanst en de dansers hebben muziek gemaakt. Zo in elkaars voetsporen treden werkte voor ons erg inspirerend en zo onstond er zelfs al wat materiaal maar nog veel belangrijker: Een erg leuke ontmoeting en de belofte voor nog veel meer speelse beweging in de toekomst!

 

 

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *