Uitwisseling met Theatergroep Le Belle

Please follow and like us:

Vandaag op 11 January zijn we met een aantal van de dansers op bezoek gegaan bij Theater groep Le Belle in Amsterdam. Ongeveer een jaar geleden kwam Le Belle bij Misiconi op bezoek, nu was het onze beurt om ons te wagen aan de reis naar Amsterdam. We begonnen en eindigde de dag met een gezellige maar toch lange treinreis. Gelukkig waren er geen vertragingen en verliep alles op rolletjes. Eenmaal aangekomen werden we hartelijk ontvangen door de spelers van Le Belle. Een mooie diverse groep en toch best veel nieuwe gezichten.

We begonnen de ochtend met een namen en ontmoetingsspel. Het was erg leuk om iedereen zo persoonlijk te leren kennen. Toch ook wel spannend vertelde Eva. Want bij Misiconi dansen we vaak met dezelfde mensen en daar ben ik nou eenmaal aan gewend.

In de middag zijn we bezig gegaan met oefeningen waarin ruimte en dynamiek belangrijk waren. Zo werd er op een vloer een lange tape lijn aangebracht. Hier konden we op allerlei verschillende manieren overheen, op, en langs. Het was mooi om te zien hoe iedereen zijn eigen creativiteit kon inzetten in de opdracht. Enya vond het vooral lekker omdat ze los kon gaan met haar dans moves.

Daarna werd er in groepjes gewerkt. Ieder groepje had een aantal bewegingen die snel of langzaam uitgevoerd konden worden. Door iedereen samen op de vloer te brengen ontstond er een prachtige choreografie. Dit laatste stuk vond Mathilde het leuks om te doen. Ook in deze opdracht was het vooral leuk om met iemand samen te werken die Mathilde voorafgaand niet kende.

We hebben een spetterende dag gehad. Iedereen hoopt dat we in de toekomst elkaar vaker kunnen zien!

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *