All about Walkie Talkie Wilderness

Please follow and like us:

Bjorn en Enya zijn twee dansers van Misiconi. Enya danst al vanaf 2013 bij Misiconi en Bjorn danst sinds maart 2018 bij Misiconi. Beide vertellen hun verhaal over het repetitie proces van de voorstelling Walkie Talkie Wilderness. 

Enya in 1 woord: ‘geweldig omdat ze allemaal leuke dingen mocht doen.’

Bjorn in 1 woord: ‘vermoeiend, omdat je in zo’n werkproces zo gefocust moet zijn.’

Toen bjorn begon aan het stuk was het heel ingewikkeld en een warboel. Hij verteld dat het een warboel was omdat hij niet zo goed wist hoe hij zijn solo zou moeten maken. Maar in verloop der tijd en in het proces werd er steeds meer duidelijk voor hem. 

‘Ik snapte ook steeds beter waar het over ging.’

Naar Bjorn’s idee gaat het over twee dingen. Aan de ene kant gaat het over gehoorzamen van degene die de leiding heeft en ten tweede is dat het gaat over zelf ook de leiding nemen. Bijvoorbeeld de dansers moeten gehoorzamen naar de walkie talkie en we krijgen opdrachten en die moeten uitgevoerd worden. Vooral op het einde volgt Bjorn dat hij meer zelf de leiding kan en mag nemen. 

        

Enya vond dat er in het begin veel informatie werd gegeven, maar ze kon dat wel goed onthouden. Ze verteld dat de voorstelling gaat over een groep. Het gaat over de Misiconi Groep. Enya vindt het een leuke voorstelling, maar soms ook niet zo leuk, want het kost veel energie en dat is vermoeiend. Op een gegeven moment in de voorstelling mag elke danser zijn eigen trucs doen. Enya vind dat echt heel leuk! Ze mag dan ook een keer door Walkie Talkie heen praten, 

‘We hebben ook weer nieuwe dansers en collega’s in de studio en dat is heel leuk. Het is heel fijn dat iedereen er bij hoort.’

‘Ik mag gillen en roepen! Dat is lekker. Lekker hard!’

Soms komen er ook mensen alleen kijken aan de zijkant. Zoals Marjolein de onderzoeker en antropoloog en Joost de dramaturg. Dan wordt er samen in een cirkel gezeten en bespreken we feedback. Iedereen heeft zelf ook onderzocht wat het woord ‘machtsverhouding’ betekend. De groep heeft het onderzocht door dingen op te schrijven op papier en te tekenen wat er in hen opkwam.

       

Op 20 April hadden we een try-out. Beide vonden het best spannend om voor publiek te presenteren waar er al een tijd hard aan gewerkt was. Daarna zijn er nog veel dingen veranderd, maar daar verklappen de dansers nog niet te veel over. Kom daarom kijken op.

 

In de avond van 22 juni bij A-lab tijdens het We Make The City/ ROEF festival

Of 2 juli om 19:00 in de Rozet te Arnhem

 

 

 

 

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *