MenuSluiten

Pim's Verhaal

Hoi ik ben Pim, en ik heb afgelopen weekend meegelopen met Joop van Misiconi Dance Company. Normaal gesproken speel ik theater bij Ookfijn & Co in Groningen. Nu waren we als groep uitgenodigd voor DanceAbleNoord voor de Unload to Upload workshop van Joop. Dit was georganiseerd in Groningen door VRIJDAG, Keunstwurk en K&C. Maar deze workshop was niet het enige, ik heb dit weekend echt veel gedanst, want ik ging ook de zaterdag ochtend mee naar Rotterdam voor de lessen daar. Hieronder vertel ik over mijn ervaringen van dit weekend.

Bij DanceAbleNoord kwamen we zachtjes de zaal binnen, want mensen waren nog aan het vertellen over een film waarin blinde mensen samen danste. Daarna was het lunch pauze, er waren veel lekkere dingen. Mijn collega’s van Ookfijn & Co stroomde binnen. Na de lunch was het tijd voor de Unload to Upload workshop gegeven door Joop. Yes! lekker bewegen en dansen!

In de workshop waren er veel verschillende mensen samen en dat maakte mij blij. In de workshop hebben we veel verschillende opdrachten gedaan. Zoals; het smelten van een kaars. Als ik aan het smelten was kwam er heel snel iemand mij weer omhoog helpen. We hebben ook een opdracht gedaan die heette Kung Fu Panda. Deze vond ik wel moeilijk omdat het heel snel moest en ik moest snel een nieuwe beweging bedenken voordat de ander alweer kwam. We hebben ook gewerkt met plastic. Ik moest denken aan lucht, regen, onweer en kon ik daarmee zelf moves bedenken. Het hielp mij ook met het tempo van snel en langzaam bewegen. Omdat iedereen een andere emotie bracht zag nieuwe dingen en daardoor kon ik dat als voorbeeld gebruiken.

De allerleukste oefening vond ik het samenwerken met andere mensen waarbij ik iemands hand moest volgen. Ik vond het fijn dat ik zelf kon kiezen hoe ik bewoog. Maar het aller leukste was dat ik mocht samenwerken met verschillende mensen die mij met hun hand stuurde. Daardoor werd en kwam er meer gevoel in de oefening, want ik kreeg een bepaalde emotie door de beweging.

De volgende ochtend moesten we vroeg opstaan om naar Rotterdam te rijden. Eenmaal aangekomen in de studio gingen we dansen. Eerst legde Joop wat dingen uit en daarna gingen we aan de slag. We hebben gewerkt met ballen, daar hebben we een oefening op gedaan. We mochten er ook even in hangen en lui zijn. Dat vond ik wel leuk! We hebben veel gewerkt met onze benen en armen en dat moest allemaal tegelijkertijd. Af en toe was dat wel verwarrend. De les was afgelopen en in de kleine pauze hebben we even lekker gezeten en gekletst met de groep. Daarna ging de groep oefenen voor hun optreden.

Ik heb een heel leuk weekend gehad! Hopelijk kan ik snel weer een keer mee doen.

groetjes, Pim