MenuSluiten

Wandel mee met Masks

Afgelopen juni en juli hebben we met behulp van de gemeente Rotterdam het onderzoek naar maskers in de publieke ruimte verder kunnen uitwerken. Elke middag hebben we op straat gewerkt en dat gaf mooie momenten. Zoals praatjes met voorbijgangers, het aaien van leuke honden en kinderen die hun ogen niet van ons af konden houden. Helaas kwamen we erachter dat de plek waar we oefende ook de plek was waar veel mensen hun honden uitlieten. Dus het hondenpoep alarm kwam elke week weer even voorbij. Des al niet te min was de locatie zo prachtig dat we niet wilden afwijken.

Het onderzoek heeft geresulteerd is een korte voorstelling van 15 minuten waarbij het publiek meewandeld en tegelijkertijd de spelers ontmoet. Aan de hand wordt je meegenomen in een spel van interactie en reactie. Masks is een spel met emoties en de non-verbale communicatie die zich uiten in een gezicht en in een masker. De voorstelling is toegankelijk voor de hele familie.

Het verplaatsende element in de voorstelling was soms lastig, omdat je nooit weet of je publiek ook daadwerkelijk zo gaat reageren als dat je denkt. Dit vergt dus veel nadenken doen en vooral proberen in try-outs.

Tijdens de try-out kwam het AD een kijkje nemen en maakte een filmportret van ons. Het was best wel spannend en er ging vanalles mis, maar ja.. Daar zijn try-outs voor. Dit heeft er wel voor gezorgd dat we een super premiere hadden en prachtige versie op het Besouk Festival in Delfshaven.

Tot nu toe hebben we het stuk alleen gespeeld in Delfshaven. Vanaf nu gaan we de voorstelling vaker inzetten ook in andere buurten en op andere festivals. Wil je ons zien? Hou dan vooral onze facebook pagina in de gaten 😉

Foto’: Rob Hogeslag