MenuSluiten

Misiconi op het Spoffin Festival

Het is alweer een dikke week geleden wat we op het Spoffin Festival in Amersfoort stonden. Joh wat een twee weken waren dat! Nu de rust is wedergekeerd kunnen we rustig terugblikken naar een bijzondere tijd. Voorafgaand aan de 2 weken waren er al veel organisatorische dingen in gang gezet zodat alles gesmeerd zou gaan lopen. De twee weken daaropvolgend zouden we met een nieuwe groepssamenstelling werken. Niet alleen met nieuwe Misiconi dansers, maar ook de Schotse groep Oceansallover was een nieuwe ontmoeting. Oceansallover arriveerde pas in de 2e week, dus de eerste week hadden we geheel aan ons zelf om te experimenten, te onderzoeken en vooral ‘verantwoord’ artistiek los te gaan 😉 De uiteindelijke uitkomst van de 2 weken was dat we op het Spoffin festival met een nieuwe voorstelling in premiere zouden gaan. De voortelling ‘Ei’: een verwijzing naar een mythisch scheppingsverhaal. Thematieken rondom creatie en mythische verhalen zijn onderzocht en verwerkt.

He? Gaan we niet dansen? nou, leuk! ik heb wel zin in een wandeling

De eerste dag

De eerste dag begonnen we met een field trip in een natuurgebied in Amersfoort. Ik kan me nog herinneren dat de eerste reactie heel positief was maar ook verwarrend. De rest van de week hebben het over verschillende dingen van concept gehad. zo hebben we het gehad over abstracte vorm versus verhaal, bestaande mythische verhalen, deconstructie, transformatie en ons eigen bestaan herschreven tot een eigen mythische verhaal. De dagen waren lang maar vlogen ook voorbij. Je kunt meer zien in onze vlogs! dit geeft een goed beeld van wat er allemaal is gedaan.

De tweede dag

De tweede week wat Oceansallover compleet en zijn we direct aan de slag gegaan met het zetten van het stuk. Elke ochtend werd er een speelse warming-up voorbereid en konden we in de middag er flink tegen aan. Alex Rigg, artistiek leider van Oceansallover had zijn prachtige kostuums meegenomen en waar we als groep gebruik van mochten maken.

De voorstelling!

Eindelijk was het zo ver en konden de voorstellingen beginnen. Het was een hele bijzondere ervaring om zo te transformeren tot een ander karakter en als groep zo sterk te kunnen staan. De gehele Langestraat werd even overgenomen ons. Het deed de dansers goed om te zien hoeveel uiteenlopende reacties er waren op het stuk. Het zorgde voor stof tot nadenken. Wil je meer lezen over de bijzondere ervaringen die Jacqueline heeft meegemaakt dan kun je die hier verder lezen. Als groep hebben we een hele bijzondere en leerzame tijd gehad! Bedankt iedereen!