MenuSluiten

Misiconi Dance Company

Misiconi Dance Company is een professioneel bedrijf met inclusieve podiumkunsten en dansvoorstellingen, waarbij de artistieke kwaliteit voorop staat. Het programma wordt door medewerkers en dansers samengesteld. Ook dansers van buiten en dramaturgen, antropologen, choreografen en muzikanten worden hiertoe uitgenodigd.

Momenteel bestaat Misiconi Dance Company uit acht dansers onder begeleiding van choreograaf Joop Oonk. Er wordt wekelijks gerepeteerd van september tot juli, elke donderdag en vrijdag.

Misiconi centre of expertise

Het Misiconi Center of Expertise is een kenniscentrum voor inclusieve kunst- en cultuureducatie in Nederland. Het doel is om informatie en ruimte te bieden voor onderzoek naar inclusie in de sector van de podiumkunsten. De opgedane kennis zal gebruikt worden voor de verbinding tussen de verschillende units en het beantwoorden van externe vragen om advies.

Zo werkt Misiconi met een eigen Pedagogiek en Methodiek. Ook biedt het centrum mogelijkheden voor de ontwikkeling van nieuwe methoden en nauwe samenwerkingen. Het centrum dient kort gezegd als paraplu voor alle educatieve activiteiten van Misiconi en als startpunt voor het verzamelen van wetenschappelijke informatie over inclusief cultureel onderwijs.

Misiconi Creative Community

Misiconi Creative Community is een inclusieve dansgemeenschap waar iedereen welkom is en waar nieuw talent wordt ontdekt. Met de focus op inclusie is Misiconi Creative Community een laagdrempelig en interessant centrum voor de creatieve gemeenschap in Rotterdam met als doel dat talent kan doorstromen naar professionele podia. Wij verzorgen o.a. danslessen in de vrije tijd op de dinsdagavond en zaterdagochtend. Meer informatie over Misiconi Creative Community vind je op deze website.

Heel inspirerend, recht uit en in het hart. Om lang over na te praten.